top of page

Pormestari Kalervo Kummola kunniajäseneksi Suomi-Australia yhdistysten Liitossa

Lehdistötiedote 12.6.2023

Pormestari Kalervo Kummola Suomi-Australia yhdistysten Liiton kunniajäseneksi Suomi-Australia yhdistysten Liitto kokoontui viikonvaihteessa perinteisille kesäpäiville pitkästä aikaa pandemian jälkeen, tällä kertaa Tampereelle. Liiton kesäpäivien vastuullisina järjestäjinä olivat Tampereen ja Etelä-Suomen (ETSU) yhdistykset.


Kunniajäseneksi kutsuttiin Liiton tavoitteiden hyväksi vaikuttanut pitkäaikainen jäsen Tampereen pormestari Kalervo Kummola, jolla on syvät juuret Australiaan. Hän oli 13-vuotias perheen muuttaessa Australiaan ensimmäistä kertaa. Perhe palasi muutaman vuoden jälkeen Turkuun ja muutti uudelleen Australiaan, mutta Kalervo oli tuolloin armeijassa. Kummola on palkittu monilla huomionosoituksilla merkittävistä yhteiskunnallisista ansioistaan, erityisesti urheilun, lähinnä jääkiekon parissa.


Kulttuuritalo Laikussa Australia tutuksi -seminaarissa kokeneet Australian kävijät ja elokuvantekijät, kuopiolaiset Jere Lahti ja Pauliina Sirkeinen kertoivat matkailusta, luontokohteista ja Working Holidaysta Australiasta upean kuvaesityksen myötä täydelle salille. Innostunutta nuorisoa oli runsaasti kuulemassa erilaisista mahdollisuuksista tutustua Australiaan.


Australian Suurlähetystön edustaja, Acting Deputy Head of Mission, Mr Samuel Kwon, esitti tilannekatsauksen Australian ja Suomen talous- ja kulttuurisuhteista.


Suomi-Australia yhdistysten Liitto tuo Suomeen ilman välikäsiä Australian alkuperäiskansojen taidetta taiteilijoiden itsensä ylläpitämästä taidekeskuksesta. Tilaisuudessa arvottiin Liiton taidegallerian teos, jonka voitti toimittaja Timo Uotila.


Liiton kultainen ansiomerkki luovutettiin tamperelaiselle Päivi Tuomiojalle.


Suomi-Australia yhdistysten Liitto on perustettu Turussa vuonna 1984. Sen puheenjohtajana toimii kuopiolainen juristi Liisa Kiianlinna. Kahdesti vuodessa ilmestyvän tasokkaan jäsenlehden, Bumerangin, päätoimittajana on Liiton toiminnanjohtaja FM Sari Kaismala Helsingistä.


Kuvassa Tampereen pormestari Kalervo Kummola ja Suomi-Australia yhdistysten Liiton puheenjohtaja Liisa Kiianlinna. Kuva: Seppo Papunen. Lisätietoja: Liisa Kiianlinna, puheenjohtaja

Suomi-Australia yhdistysten Liitto Sari Kaismala, toiminnanjohtaja Suomi-Australia yhdistysten Liitto

+358 452330 996

Heikkiläntie 7 D, 00210 Helsinki


bottom of page