top of page
Image by Alonso Reyes

Matkat


Ehdotus matkaohjelmaksi Australiassa ja risteily eteläisellä Tyynellä Merellä

 

3 viikon matka

1. päivä: Lähtö Helsingistä Cairnsiin.

2. päivä: Lennolla via Hong Kong-

3. päivä: Saapuminen Cairnsiin ja tutustuminen kaupunkiin, joka on trooppisen Australian ”pääkaupunki”, väkiluku on noin 140 000, mutta turistit lisäävät sitä merkittävästi. Majoittuminen esim. Novotel Cairns Oasis Resort Hotelliin.

4. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivän retki Suurella Valliriutalla (Great Barrier Reef), joka on uskomaton koralliriutta. Tämä on ainut elävä asia maapallolla, joka näkyy avaruudesta. Se alkaa etelässä Lady Elliotin saaren (Lady Elliot Island) läheisyydestä (noin 400km pohjoiseen Brisbanesta) jatkuen aina Cape Yorkin niemimaan (Cape York Peninsula) pohjoisosaan saakka. Pituutta riutalla on 2600km ja se on hieman Suomea suurempi. Riutta muodostuu yli 9000 pienemmästä riutasta ja yli 900 saaresta. Riutalla elää mitä värikkäimpiä koralleja ja kaloja. Riutan saarilla pesii yli 200 lintulajia. Siellä on kilpikonnia, merilehmiä, nilviäisiä, sieniä ja merihevosia.  Riutta on yksi niistä asioista, mikä pitää kokea ja nähdä, kun tulee Australiaan.  Koko päivä vietetään laivalla, josta voi lähteä uimaan, snorkkeloimaan tai sukeltamaan (laivoilla varusteet). Jos ei halua kastella itseään niin, kaloja ja koralleja voi ihailla lasipohjaisesta veneestä.  Matka rannikolta on noin 2 tuntia. Laivalta saa haluttaessa aamu- ja iltapäiväpalaa sekä lounaan.

5. päivä: Aamiainen hotellissa.  Koko päivän retki höyryjunalla Kurandan markkinoille ja köysirataa pitkin takaisin. Lähtö kaupungin rautatieasemalta höyryveturilla kohti Kurandaa (Kuranda Scenic Railway). Tämä matka (35km) kestää 2 tuntia läpi useiden tunneleiden ja siltojen. Juna kulkee hitaasti, mikä mahdollistaa hienojen maisemien katselemisen. Juna tekee yhden pysähdyksen Barron Rotkolla (Barron Gorge), missä pääsee ulos ottamaan kuvia vesiputouksista (putous 265m). Välillä junan mennessä läpi tunnelien, pitää sulkea ikkunat, jottei höyry pääse sisään. Kurandan tärkein vierailukohde on markkinat, jossa paikalliset taiteilijat ja käsityöläiset myyvät tuotteitaan, sieltä löytyy esim. bumerangeja ja didgeridoita. Siellä on myös pieni teatteri, jossa aboriginaalit esittävät näytelmiään. Esityksen jälkeen voi kuvauttaa itsensä esiintyjien kanssa. On kohteliasta maksaa esityksistä omantunnon mukaan. Kaupungin muita nähtävyyksiä ovat perhosien rauhoitusalue, jossa on yli 1500 lajia, lintujen eläintarha ja koalapuisto, jossa voi kuvauttaa itsensä koalan kanssa maksusta. Paluumatkalle otetaan kaapelivaunu (Skyrail) yli suojellun sademetsän. Vaunusta on todella hienot näkymät joelle ja rotkoihin. Matkalla on vaununvaihto, jossa voi tehdä kävelyretken sademetsään lankkusiltaa pitkin. Kun tämä 7.5 km pitkä kaapelirata rakennettiin yli sademetsän yhtään puuta ei kaadettu. Matka ilman poistumista kestää noin 50 minuuttia. Alhaalla on aboriginaalien teatteri- ja kulttuurikeskus (Tjapukai Aboriginal Cultural Park), jossa on päivällä ja illalla esityksiä heidän kulttuuristaan.

6. päivä: Aamiainen hotellissa. Vapaa päivä, useita mahdollisuuksia. Voit  käydä esim. aboriginaalien teatteri- ja kulttuurikeskuksessa (Tjapukai Aboriginal Cultural Park), jossa on päivällä ja illalla esityksiä heidän kulttuuristaan.

7. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivä Cairnsin eläintarhassa, voit käydä myös Palm Coven uimarannalla. Cairnsistä puolituntia pohjoiseen sijaitsee eläintarha (Cairns Tropical Zoo), jossa on nähtävänä kaikki Australian kuuluisimmat eläimet. Siellä on erilaisia esityksiä koko päivän, kuten krokotiilien syöttö-, käärme-, lintu- ja muita informatiivisiä esityksiä maan eläimistä. Siellä voi kuvauttaa itsensä koalan, boan ja krokotiilin (suu sidottu) kanssa. Voit myös syöttää kenguruja ja erilaisia lintuja. Näitä esityksiä on koko päivän. Jos ei halua olla eläintarhassa koko päivää, niin 5 min. päässä on turistien suosima Palm Coven uimaranta.

8. päivä: Lento Sydneyhin, Australian suurimpaan kaupunkiin, jonka väkiluku on lähes 5 miljoonaa.  Kuljetus Novotel -hotelliin Sydneyn Darling Harbourissä, mikä on moderni ostos-, hotelli- ja ravintola-alue, jossa sijaitsee myös merimuseo ja Australian kala-akvaario. Tutustutaan Sydneyhin, sitten kiinalainen kaupunginosaan, Australian tunnetuin maamerkkiin oopperataloon,  Kings Cross:iin, Kuninkaalliseen kasvipuutarhaan, Watsons Bay merinäköalapaikkaan (The Gap) ja Bondi Beach:iin, joka on yksi maailman tunnetuimmista uimarannoista.

9. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivän retki Blue Mountainsin kasallispuistoon, matkalla sinne voi vierailla villieläinpuistossa, jossa voi ihailla kenguruita ja koaloita. Sinisten vuorten nimi johtuu eukalyptuspuiden antamasta väristä. Echo Pointin on mahtava näköalapaikka niin kuin Kolmen siskon kivimuodostelmakin, jossa vuoret ovat 1 km korkeudella. Sieltä voi ottaa 45 asteen kulmassa kulkevan vanhan kaivosjunan alas rotkoon tai kaapelivaunun rotkon yli. Reitillä voi nähdä vesiputouksia ja Nepean joen, jossa oli Sydneyn Olympialaisten soutukilpailut. Paluumatkalla otetaan Sydneyn Olympiakylästä jokiristeily takaisin keskustaan.

 

10. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivän retki Hunter Valleyn viinitarhoihin, 1,5 tuntia Sydneystä luoteeseen, on yksi parhaimmista ja suurimmista viinialueista, hyviä viinejä ja ruokaa, hienoja maalaismaisemia. Lounasta saa monilla viinitarhoilla.

11.päivä: Aamiainen hotellissa. Vapaa päivä, tutustu Darling Harbourin nähtävyyksiin tai käy näköalatornissa.

12. päivä: Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vapaata. Iltapäivällä risteilyllä esim. Rhapsody Of The Seas -laivalla, joka on Vision-luokan laiva. Näillä laivoilla on lämmin ja viihtyisä tunnelma.  Niitä kutsutaan valon laivoiksi, koska lasikatot, lasikattoikkunat ja ikkunaseinät antavat paljon valoa. Hyttinne voi olla esim. Grand Suite, johon kuuluu yksityinen parveke. Voi valita kaksi erillistä vuodetta tai parivuoteen. Hytin koko on 35m2 ja parveke 11m2. Tämän hyttiluokan matkustajat saavat erityiskohtelua,  kuten aikainen laivaan pääsy ja etuoikeuksia ravintola- ja teatteripaikkoihin liittyen.

Katso tarkat tiedot laivasta www.royalcaribbean.fi

13. päivä: Merellä.  Katso harrastus- ja aktiviteettimahdollisuudet yllä olevalta nettisivulta.

14. päivä: Merellä.

15. päivä: Noumea, Uuden Kaledonian pääkaupunki, jossa on noin 100 000 asukasta. Noumeassa on monia mahdollisuuksia, mutta suosittelemme vierailua Amedeen Majakkasaarella, jonka kauneutta on ylistetty valtavasti. Australialaisen Tripadvisorin mukaan se on yksi Tyynenmeren parhaimpia vierailukohteita, jossa voi katsellla koralleja ja uida kilpikonnien kanssa jne.

16. päivä: Kohteena Isle of Pines, Uusi Kaledonia. Tämä pieni saari sijaitsee pääsaaren (Grande Terre) eteläpuolella. Monet ovat kutsuneet saarta Paratiisisaareksi sen kauneuden ja rantojen puhtauden takia. Täällä Ranskan entisellä vankisiirtola-saarella on vain noin 2000 asukasta. Päivä sujuu leppoisasti vankilan raunioilla ja rannalla.

17. päivä: Merellä.

18. päivä: Merellä.

19. päivä: Saapuminen Sydneyhin ja lento Suomeen.

20. päivä: Lennolla.

21. päivä: Saapuminen Helsinkiin.

Ehdotus matkaohjelmaksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa

2,5 viikon matka

1. päivä: Lähtö Helsingistä Sydneyhin.

2. päivä: Lennolla via Hong Kong.

3. päivä: Saapuminen Sydneyhin, Australian suurimpaan kaupunkiin, jonka väkiluku on lähes 5 miljoonaa.  Kuljetus Novotel -hotelliin Sydneyn Darling Harbourissä, missä tervetuloillallinen. Darling Harbour on moderni ostos-, hotelli- ja ravintola-alue, jossa sijaitsee myös merimuseo ja Australian kala-akvaario.

4. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivä tutustutaan Sydneyhin, kiinalainen kaupunginosaan, Australian tunnetuimpaan maamerkkiin oopperataloon, Kings Cross:iin, Kuninkaalliseen kasvipuutarhaan, Watsons Bay merinäköalapaikkaan (The Gap), sekä yhteen maailman tunnetuimmista uimarannoista Bondi Beach:iin. Lounaan saa kalamarkkinoilta.

5. päivä: Aamiainen hotellissa. Vapaa päivä. Tutustu Darling Harbourin nähtävyyksiin tai käy näköalatornissa.

6. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivä, Blue Mountainsin kasallispuisto, matkan varrella vieraillaan villieläinpuistossa, jossa voi ihailla kenguruita ja koaloita. Sinisten vuorten nimi johtuu eukalyptuspuiden antamasta väristä, Echo Pointin mahtava näköalapaikka ja Kolmen siskon kivimuodostelma, vuoret ovat 1 km korkeudella. Sieltä voi ottaa 45 asteen kulmassa kulkevan vanhan kaivosjunan alas rotkoon tai kaapelivaunun rotkon yli. Näemme vesiputouksia ja Nepean joen, jossa oli Sydneyn Olympialaisten soutukilpailut. Paluumatkalla otetaan Sydneyn Olympiakylästä jokiristeily takaisin keskustaan. 

7. päivä: Aamiainen Hotellissa. Lounasristeily Sydneyn satamassa, näe Sydneyn tärkeimmät nähtävyydet mereltä päin. Tarjolla on merenantimia, kasvisruokia ja runsaasti muita herkkuja.

8. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivä Hunter Valleyn viinitarhoilla, 1,5 tuntia Sydneystä luoteeseen, joka on yksi parhaimmista ja suurimmista viinialueista, hyviä viinejä ja ruokaa, hienoja maalaismaisemia. Lounaan voi saada viinitarhalla.

 9. päivä: Aamiainen hotellissa. Vapaa päivä. Käy Manly Beachillä, joka on rauhallinen uimaranta lauttamatkan päässä, Rocks Sydneyn vanhimmassa osassa tai Harbour Bridgellä, jolle rohkeimmat voivat myös kiivetä 137 metrin korkeuteen.

10. päivä: Lento ja tutustuminen Aucklandiin, Uuden-Seelannin Pohjoissaarella. Kolmannes maan väestöstä asuu täällä (noin 1,5 milj,) ja on selvästi maan suurin kaupunki (Welligton on pääkaupunki). Hotelliin majoittumisen jälkeen voi tutustua kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Aucklandin Satamasiltaan (Auckland Harbour Bridge), rantabulevardeihin ja uimarantoihin.

11. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivä Bay of Islands:ssa, jossa on mahtavat nähtävyydet pohjoissaaren pohjoisosissa. Matkalla voi nauttia sub-trooppisesta maisemasta. Täältä alkoi Uuden Seelannin länsimainen historia, James Cook kävi siellä ja siellä solmittiin myös historiallinen sopimus Englannin kruunun ja Maori -heimojen välillä vuonna 1840. Tutustu tuohon historialliseen paikkaan sekä maan varhaishistoriaan. Retken huipentuma on katamaraani-matka Cape Brettin majakkasaarelle mentäessä (Cape Brett Lighthouse), jonka aikana voimme ihailla delfiinejä. Paluumatkalla menemme kapean vuonon läpi (Hole in Rock). Paikka on vaativa, joten huonolla säällä sinne ei kannata mennä.

12. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivä Rotaruassa, jossa on uskomattomat geysirit ja muta-altaat, Pohjoissaarella. Ensin voi ajaa esim. Waitamoon, jossa matkan varrella voi ihailla Uuden-Seelannin maaseutua, jossa voi käydä esim. historiallisella Maorien taistelupaikalla (1863), joka on kuuluisa kalkkikiviluolistaan. Pysähdyksen kohokohta on veneretki maanalaisen luolan läpi, jossa välkkyvät tuhannet kiiltomadot (Glowworm Grotto). Matkalla Rotaruaan voi pysähtyä lammasfarmilla katsomassa keritsemistä ja lammaskoirien toimintaa ja jatkaa sitten Maorien kulttuurikeskukseen (Te Puia Marae), jossa voi nähdä heidän tanssi- ja lauluesityksiään. Alueella voi tutustua myös heidän käsityötaitoihinsa. Ennen paluuta voi nähdä lopulta Rotaruan kuuluisat muta-altaat ja kuumat lähteet.

13. päivä: Aamiainen hotellissa. Lento ja tutustuminen Christchurchiin, Eteläsaarella.

14. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivä Akaroassa, joka on kaunis merenrantakylä, jossa voi käydä risteilyllä katsomassa delfiinejä.

15. päivä: Aamiainen hotellissa. Koko päivän junamatka, yksi maailman kauneimmista reiteistä Christchurchista Greymouthiin (4.5 tuntia) ja bussilla takaisin.

16. päivä: Lento Helsinkiin via Hong Kong.

17. päivä: Lento ja saapuminen Suomeen

bottom of page